De Grote Vraag

Wat is de Ontmoeting De Ontmoeting wil een plek zijn waar jonge volwassenen die midden in het leven staan elkaar kunnen ontmoeten. De Ontmoeting bestaat in real-life en digitaal. In real-life is er de gelegenheid om elkaar één keer in de maand te ontmoeten. Aan de hand van een thema, een vraag gaan we met elkaar in gesprek over wat ons beweegt, wat ons motiveert, wat ons raakt. De groep is nooit dezelfde. De drukke agenda’s van de deelnemers leiden er toe dat velen soms maar een enkele keer aanschuiven, anderen wat vaker. Beide is mogelijk. Wat ons bindt is onze betrokkenheid bij de vragen wie en wat ons leven zin en inhoud geeft. Op de digitale site van de Ontmoeting kan je meedoen met programma’s die stap voor stap worden aangeboden. Met filmclips, interviews, muziek, teksten, beelden, vragen – alles is mogelijk- kan je meekijken, reageren en discussiëren . Het programma wordt aangeboden op een beschermd deel van de website, alleen toegankelijk voor mensen die toegang krijgen middels een wachtwoord. We verwachten dat je de inbreng van anderen vertrouwelijk houdt.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

De Grote Vraag ‘Wat laat na’

Posted by on jun 4, 2012 in De Ontmoeting | 0 comments

In het kerkelijk jaar zijn we op weg naar Pasen. Het verhaal van de lijdensweg, de dood en de opstanding van Jezus. Jezus was een historisch figuur die net al wij hier op aarde heeft rondgelopen. Maar wat heeft hij nagelaten? De kerk??? Een religie? In ieder geval veel verhalen met een boodschap. Maar nu de grote vraag: wat laat jij na, of duidelijker: wat zou jij na willen laten en aan wie?
Bekijk de clips en dan naar de vragen!
03003 Edwig
03004 Liesbeth

Kan je voor jezelf terughalen wat de boodschap was die Jan zou meegeven, die Edwig zou meegeven en die Liesbeth zou meegeven.
Als je één van de drie boodschappen moet kiezen, welke vind jij dan het meest bij jou passen?
En aan wie zou jij deze boodschap mee willen geven?

Link: vervolgprogramma

Even terug naar Jan. Jan zegt ‘het was het waard’. Wat maakt voor jou het leven waard?

Even terug naar Edwig. Edwig stuurt een bericht dat het hem goed gaat. Stel dat jij zo’n bericht zou krijgen van iemand die je lief is en niet meer bij je is. Zou dat je leven veranderen? Op wat voor manier. Wat zou je anders gaan doen in je leven?

En dan Elsbeth: wat vind je van de boodschap van Elsbeth ‘volg je hart in alles watje doet’.
Hoe doe je dat ‘je hart volgen’. Heb jij handvaten?