Jeugddiensten

Ja, eerlijk gezegd hebben we niet zoveel jeugddiensten. Dat komt omdat we niet al te veel  jongeren hebben die enthousiast de kerk binnenkomen op de zondagochtend.

Niet dat er geen jongeren zijn hoor… Maar de meesten gaan naar de jeugdkerk, of naar de Sjops! of naar clubs.

Zijn er bij ons dan helemaal geen jeugddiensten? Jawel, soms. We doen samen met de drie kerken van Nijeveen en Kolderveen. In het winterseizoen, van oktober tot en met mei, zijn er ongeveer acht jeugddiensten gepland. Kijk dus ook bij de andere kerken. In onze kerk noemen we het alleen een jeugddienst als er een groep jongeren is die de dienst voorbereid.  Via posters, mail, sms, whatsapp maken we dat bekend aan de buitenwereld.

Als er geen groep jongeren is, dan worden de diensten (2 of 3 per jaar) ingevuld als ‘alternatieve vieringen’. Die zijn dus anders, ongewoon en voor alle leeftijden. Soms worden ze voorbereid met anderen, vaak wat creatiever. ’t is in ieder geval anders en daarom misschien wel interessanter als je iets alternatiefs wilt.