Dienst 2 februari 2019

10.00 uur Dienst
De voorganger van deze dienst is Ds. M. van Hal
De organist van deze dienst is dhr. A. Hoekerswever
De collecte in deze dienst is bestemd voor Diaconie en Kerkrentmeesterbeheer

Ds. Marjan van Hal gaat voor en de cantorij verleent haar medewerking aan deze dienst. Het is precies 40 dagen na kerstmis en in de katholieke en oosters-orthodoxe traditie wordt deze dag Maria Lichtmis genoemd. De winter is ongeveer op de helft en het licht wordt steeds sterker. De eerste tekenen van de lente zijn zichtbaar. Sneeuwklokjes horen bij dit feest. Het verhaal dat aan Maria Lichtmis verbonden is, is de lezing uit Lucas 2, 22-40 waar staat dat Maria met Jezus naar de tempel gaat. De joodse wet schreef voor dat een vrouw 40 dagen na de bevalling een reinigingsoffer moest brengen in de tempel. Ze ontmoeten daar de oude Simeon en Hanna. In de winter van hun leven verwachten zij iets nieuws. In Jezus herkennen zij het Licht dat geopenbaard wordt.