Dienst 8 december 2019

10.00 uur Dienst

De voorganger van deze dienst is Ds. R. Kok
De organist van deze dienst is dhr. S. Huismans
De collecte in deze dienst is bestemd voor Diaconie en Kerkrentmeesterbeheer

Kerels- en Vrouwvolkviering: Broeders en Moeders.

Het thema ‘Broeders en Moeders’ is boven komen drijven door een wonderlijk figuur uit onze christelijke traditie: Franciscus van Assisi. In zijn broederschap mocht iedere broeder een mede-broeder als moeder kiezen. En ook een biechtbroeder.

Maar wat zou hij daar mee voor ogen hebben gehad. En wat heeft dat ons te zeggen?

Zeker is dat Franciscus zijn keuzes daarin niet zomaar nam. In 10 jaar tijd wist hij een broederschap en zusterschap te inspireren van 5000 volgelingen.  Blijkbaar kunnen we bij hem een geheim vinden wat zo aansprekend is, dat zijn beweging tot op de dag van vandaag nog wereldwijd inspireert.

Met een groep kerels en vrouwvolk hebben we ons daarover gebogen over wat nu moederlijke eigenschappen zijn en wat broederlijke eigenschappen zijn. En … dat die niet zo sexe-gebonden zijn als we meestal denken! Van harte uitgenodigd.