XYZondagen

De kerkdiensten worden trouw bezocht door de midden generatie (dertigers tot vijftigers). Alleen, niet elke week. Het is niet dat er zoveel mis is met de kerkdiensten, maar vaak komt het er niet van en maak je andere keuzes. Kom je dan een keer in de kerkdienst, dan zie je weinig leeftijdsgenoten om je heen. Dat stimuleert niet echt. En ook bij de koffie is het leuk als je wat generatiegenoten treft.

We willen kijken of we daarin wat kunnen afstemmen met elkaar. Niets verplichtend, maar gewoon dat je weet dat als je een keer de kerkdienst meemaakt, dat je die zondag dan meer kans hebt om wat meer mensen van dezelfde leeftijd tegen te komen. We willen je daarom uitnodigen om een aantal zondagen in het jaar in je agenda te schrijven als XYZondag.

Wat kun je in de kerkdienst verwachten op een XYZondag:
Vooral niet te veel toetsers en bellen….  Voor velen is het naar de kerkgaan ook een punt van rust in de drukke weken van thuis en werk. Dus we gaan niet allerlei speciaals doen. We houden als regel de gewone bekende vorm aan. (Tenzij mensen natuurlijk wel wat anders willen, maar dat horen we dan vanzelf wel.)

In de vorm en de inhoud sluiten we aan bij de leefwereld van nu. Dat doen we nu (hopelijk) ook wel, maar dan misschien nog wat explicieter. In de keuze van de liederen gaan we vooral voor bekende melodieën. Het is goed dat we niet in het oude en bekende blijven hangen. Maar je wilt ook gewoon lekker mee kunnen zingen en niet hoeven te struikelen over te veel onbekende liederen.

In de preek gaan we er niet van uit dat je een grote Bijbelkenner bent, maar juist dat je niet al te veel  kennis hebt van Bijbelse namen, begrippen en verhalen.  We plannen de XYZondag wat door het jaar heen.

Buiten de feestdagen en vakanties en ook maar een paar keer per jaar.

Wat verwachten we niet? De ‘XYZondag is op geen enkele manier verplichtend (….) We willen alleen de mogelijkheid bieden wat meer af te stemmen en zo elkaar te ontmoeten.

Data voor 2019: 6 januari, 3 maart, 12 mei. Zie ook de flyer op de site onder ‘diensten’.

Voor meer informatie: XYZondagen