Dienst 30 maart 2018

19.30 uur Dienst – Goede Vrijdag

De voorganger van deze dienst is Ds. R. Kok / Ds. M.W. van Hal
De organist van deze dienst is dhr. S. Huismans

Een mens van hout.

Ergens in de evangeliën staat een verhaal van Jezus die een blinde geneest. Het wil niet zo lukken, de eerste keer, de man ziet niet helder en zegt ‘Ik zie mensen als bomen wandelen’.  Later in zijn kruisweg werd Jezus aan een houten kruis genageld. Daar is het niet bij gebleven. In de Middeleeuwen kwam er een levendige verering op gang van relikwieën. Voorwerpen die heilig waren omdat ze met Christus verbonden werden. Zo ook een verering van splinters van het kruis. Karrevrachten vol… . Voor ons beter begrijpbaar is de levensboom. Een boom die je nog vaak op oude kerkhoven kunt zien staan.  Midden tussen de doden als levend teken van de gekruisigde en Opgestane.

In de Goede Vrijdagviering wil ik met u samen hout lezen in verhalen en beelden.  Een jongen die het offerhout op zijn rug gebonden krijgt. De schors van platanen waarin we het lijdensverhaal zullen ontwaren. Ik ben nog zoekende naar de vormgeving. Maar de dienst draagt als leidraad: Een mens van hout.