Dienst 1 november 2015

10.00 uur Dienst

De voorganger van deze dienst is Mw. Ds. M.W. van Hal
De organist van deze dienst is dhr. A. Hoekerswever
De collecte in deze dienst is bestemd voor Kerkrentmeesterbeheer en “Najaars- zendingsweek: Beurzen voor studenten in Thailand”

 

Het leesrooster geeft Marcus 12, 18-27 aan. Jezus krijgt bezoek van verschillende theologische richtingen. Ze voelen hem aan de tand. Vandaag zijn het de Sadduceeën. Ze zijn liberaal-conservatief te noemen en wilden tegenover de Farizeeën zo weinig mogelijk nieuwe toepassingen van de Thora vastleggen. Het ging hen om handhaving van de bestaande orde. Ze leggen Jezus de (absurde) vraag naar de opstanding voor: als een vrouw zeven mannen heeft verloren, wie zal zij in de opstanding tot vrouw zijn? Het is ook Allerheiligen op deze eerste novemberdag. We denken in eerbied en dankbaarheid aan de mensen die ons zijn voorgegaan, die als een ‘heilige’ voor ons waren.