Startweekend 20 september 2015

Poster startweekend 20 september 2015

Startdienst: huis van geloof en levenskunst

Op 20 september houden we de startdienst inderdaad in de Schalle. Er zijn daar prachtige ruimtes die we kunnen gebruiken voor de workshops, die er zullen zijn. In het verleden zijn er ook wel diensten in de Schalle gehouden met dezelfde motivatie als nu: om de drempel te verlagen. We hopen dan ook dat er mensen komen, die misschien niet zo makkelijk naar een kerk zullen gaan. Vandaar ook dat we workshops aanbieden, zodat er variëteit is om uit te kiezen. Ik geloof ook dat de kerk van de toekomst meer zal (moeten) inspelen op de verschillen tussen mensen. Op de achterzijde leest u welke workshops worden aangeboden.

We zullen met zijn allen beginnen en dan een half uur uit elkaar gaan (u kunt ook blijven zitten voor de preek!) en dan verzamelen we weer voor de afronding.

Op you tube staat een filmpje waarop de workshopbegeleiders iets vertellen over wat ze gaan doen.

https://www.youtube.com/watch?v=6nz1_LVATgw&feature=youtu.be Je kunt ook googelen op ‘startdienst 2015 in de Schalle.’

Er zal ook een hoek ingericht worden, waar de vluchtelingenproblematiek aandacht krijgt.

Hidde Visser en Anja Winters zullen ons muzikaal begeleiden.

Er is een apart programma voor de kinderen, maar die zullen ook eerst een stukje van de viering bijwonen. Groep 1 t/m 5 gaat daarna knutselen, groep 6 t/m 8 doet een spel met stellingen rondom het geloof. In de kleine zaal rechts achter de bar is er kinderoppas.

Wat betreft de workshops: er zijn zo’n 20 tot 30 plekken voor een workshop. Voorafgaand aan de dienst zijn er kaartjes te krijgen voor de workshops. En dan geldt: op is op! Behalve voor de preek. Van harte welkom en we hopen op een inspirerend en mooi samenzijn!