Liturgisch bloemstuk 8 maart 2015

Liturgisch bloemstuk 8 maart 2015

Derde zondag van de veertigdagentijd.

Het thema van deze 40 dagentijd in de schikking is: Open je handen. Op de stronk ziet u de handen, sterk en fragiel tegelijk. Ze staan voor de handen van God, soms nauwelijks merkbaar, soms worden ze als sterk en dragend ervaren. Gods handen zijn ook onze handen. Jezus heeft bij uitstek Gods dragende en delende handen zichtbaar gemaakt. Waar kunnen onze handen delen, troosten, helen? (Bij de lezingen van de zondag: Psalm 19 en Johannes 2, 13-22)

Vandaag op de 3e zondag van de 40 dagentijd zien we hoe de handen geopend zijn. Open om alle ruimte te geven aan de schoonheid van de wet, belangrijker dan goud en zoeter dan honing, zegt de psalm. In de Johanneslezing komt Jezus in de tempel en veegt ‘m schoon om weer plaats te maken voor het goud van de leefregels van God.