Feest van de Geest 2014

Op Hemelvaartsdag gaat het zevende Feest van de Geest van start.

Van 29 mei t/m 1 juni en van 6 t/m 9 juni staan van 12 – 17 uur de deuren van vele kerken open om daar werken van allerlei kunstenaars te bewonderen. Het Feest van de Geest  streeft naar verbinding tussen nieuwe kunst, architectuur van kerkgebouwen en het Pinksterfeest. De laatste jaren is het project enorm uitgebreid.  160 kunstenaars in totaal maakten een kunstwerk naar aanleiding van het het thema ‘Vuur dat nooit meer dooft.’ De kunstenaars exposeren deze nieuwe kunstwerken in 103 kerken in Groningen en Noord-Drenthe, Midden-Drenthe, Zuidwest Drenthe en Overijssel, Groene hart, Rotte-IJssel-Lek,  Utrecht, Voorne-Putten en Zoetermeer.

In Nijeveen doen de gereformeerde en onze hervormde  kerk mee.
In de gereformeerde kerk exposeren Trudie van den Bos en Maria Mink met beelden en schilderijen. In onze kerk kunt u textiele werken zien van Marijke Jager. Op de website www.feestvandegeest.nl  vind u een overzicht van alle kerken en kunstenaars die meedoen.

De kerken zijn gratis te bezoeken. Een bijdrage in de collectebus wordt zeer op prijs gesteld.

VAN HARTE WELKOM!