Dienst 4 mei 2014

10.00 uur Dienst

De voorganger van deze dienst is Mevr. T. Koster (Meppel)
De organist van deze dienst is mevr. M. Withaar
De collecte in deze dienst is bestemd voor Kerkrentmeesterbeheer en Diaconie

Zondag Jubilate en moederdag. We staan stil bij een moeder in Israël: Debora. Zij spreekt recht onder de palmboom in een tijd dat het volk Israël andere goden achterna loopt. Het gevolg daarvan is oorlog.

Debora profeteert in Richteren 4 dat Barak moet optrekken tegen Jabins legeroverste Sisera en dat God het leger van Sisera aan hem zal uitleveren. Debora gaat mee, maar profeteert ook dat de eer van de overwinning niet naar Barak, maar naar een vrouw zal gaan. Sisera’s leger wordt verpletterend verslagen, maar Sisera zoekt zijn heil in de tent van de vermeende bondgenote Jaël. Zij doodt hem echter door, als hij ligt te slapen, een tentpin door zijn hoofd te slaan. In hoofdstuk 5 horen we dan het overwinningslied van Debora. Wat kunnen we met zo’n verhaal?!