Dienst 19 januari 2014

10.00 uur Dienst

De voorganger van deze dienst is mevr. Ds. M.W. van Hal
De organist van deze dienst is mevr. J. Stukker
De collecte in deze dienst is bestemd voor Catechese en Educatie

Alternatieve PKiN viering. Thema: “In God we trust”

Dat is een uitspraak die voor gelovigen voor de hand ligt. Maar is dat wel zo ? Wat vraagt het je kunnen toevertrouwen aan God eigenlijk van ons mensen? Er zijn factoren die “Vertrouwen hebben” moeilijk maken, bijvoorbeeld als je als kind te weinig basisvertrouwen (basic trust) hebt meegekregen, maar ook je karakter speelt een rol. En hoe zit het met de bijbelse Petrus ? Hij lijkt gelovig, maar als het erop aan komt, is hij vooral bang. Een paar mensen vertellen over wat vertrouwen op God met hun karakter te maken heeft, over de mogelijkheden en de hindernissen hierbij. We proberen ook een beetje te ontdekken hoe het bij onszelf werkt. Mieke Kok en Ellen Rustige komen ook weer zingen, o.a. het lied “Ken je mij ?” van Trijntje Oosterhuis.