Requiem op Allerzielen

Op 2 november, Allerzielen, wordt in de hervormde kerk, Dorpsstraat 58, het Requiem van G. Fauré uitgevoerd.

Een requiem is een dodenmis, die vanouds in de katholieke kerk bij een begrafenis wordt uitgevoerd, maar ook op 2 november, Allerzielen, als de overledenen worden herdacht.

Het is een gebed voor de eeuwige rust van de zielen van hen die zijn gestorven.

Fauré zegt zelf over zijn Requiem: ‘Alles wat ik kon opbrengen op religieus gebied heb ik in het Requiem gestopt, met een groots humaan gevoel van het geloof in de eeuwige rust.’

Aan Allerzielen wordt tegenwoordig veel aandacht besteed.  Op veel begraafplaatsen in Nederland worden op Allerzielen, m.m.v. kunstenaars, herdenkingsrituelen uitgevoerd. Het herdenken blijkt in een grote behoefte te voorzien.

Daarom willen wij in Nijeveen tijdens het concert mensen de gelegenheid geven een dierbare overledene te gedenken door een kaars aan te steken.

Het requiem van Fauré wordt uitgevoerd door de cantorij uit Nijeveen, aangevuld met gastzangers, en staat onder leiding van Mannes Hofsink.

Solisten zijn: Han Warmelink: bariton, Ceciel van der Zee: sopraan en het harmonium wordt bespeeld door Carl Visser.

De toegang is vrij, er is een collecte aan de uitgang.

Aanvang: 20 uur. U bent van harte welkom!

Marjan van Hal