Zangdienst 12 mei 2012

Bij deze worden u en jij van harte uitgenodigd voor de zangdienstavond van zaterdag 12 mei as. Om 19:30 uur in de Geref. Kerk te Nijeveen. Gospelgroep “Trumpets of the Lord” zal deze avond hun medewerking verlenen in de vorm van een mini-concert, afwisselend met samenzang.

“Een bevlieging”, zo noemden sommigen het …… de start van het koor Trumpets of the Lord in 1969. Een groep enthousiaste jongeren, die onder leiding van Rob van Dijk begonnen met zingen van swingende gospels en negrospirituals. Inmiddels zijn we 42 jaar verder en blijken de Trumpets geenszins een bevlieging!
Rob van Dijk dirigeert de enorm grote, enthousiaste groep na al die jaren nog steeds. Rob komt uit een muzikale familie met broer Louis van Dijk.

Het eerste officiële en avondvullende concert vond in 1971 plaats. Sindsdien zijn er ontelbare optredens geweest zowel in binnen- als buitenland. De meeste optredens vinden plaats in kerkdiensten, sporthallen, concertgebouwen, schouwburgen, bejaardenhuizen en soms ook in de openlucht. Ook zijn er verschillende radio- en tv optredens geweest. In de loop der jaren is gewerkt met verscheidene bekende artiesten en met de meesten zelfs meerdere malen. Om enkele te noemen: Joe Bourne, Milly Scott, Marco Bakker, Margriet Eshuis, Louis van Dijk, Lori Spee, Vicky Brown, Thijs van Leer, Liesbeth List, Dirk Out, Teke Bijlsma, Han Kapaan, Janke Dekkers, Wilbert de Gooyer, Eric Gräber, Lee Towers, Thérèse Steinmetz en het Young Krakow Philharmonic.

Het repertoire is in de loop van de jaren wel iets gewijzigd. Nog steeds bestaat het grootste deel uit gospels en negrospirituals maar tijdens de laatste jaren zijn ook bijvoorbeeld verschillende mooie medleys ingestudeerd en musicals uitgevoerd. De stijl van het koor varieert nog steeds van “gedragen” tot “swingend”.

In de muziek en met de overtuiging waarmee het koor zingt, hoopt zij de verbondenheid met u als toehoorder te vinden. Of zoals één van de nummers uit het Trumpets-repertoire zegt:
“We’ll gather here as strangers, we’ll leave from here as friends, ..Our song will live tonight!”